För nionde året i rad är vi med på RootsTech 2019 i Salt Lake City, USA. Det är en spännande och speciell händelse som samlar tusentals med människor som är nyfikna på och engagerade i släktforskning. I mer än 30 år har vi delat din passion för släkthistoria och är stolta över att presentera helt nya digitaliserade arkivsamlingar och banbrytande släktforskningsverktyg som tar dig längre på din släktforskningsresa.

Historiska arkivsamlingar är grunden för släktforskning och Ancestry® fortsätter att prioritera byggandet av den största och mest framstående samlingen av födelse-, vigsel-, döds-, husförhör och folkräkningar – våra mest värdefulla tillgångar vad gäller arkivsamlingar. Vi erbjuder för närvarande tillgång till mer än 20 miljarder uppgifter i våra samlingar, och de växer snabbt globalt. Faktum är att vi nyligen släppte över fem miljoner mexikanska katolska journaler och en miljon franska uppgifter och har flera amerikanska samlingar på gång från New York och Hawaii.

En annan hörnsten för att utveckla familjehistoria är teknisk innovation. Vi är stolta över att under RootsTech 2019 ha fått tillfälle att lansera tre av våra mest banbrytande nyheter någonsin, som kommer att reducera tidigare släktforskningsutmaningar och ge dig bästa möjliga upplevelsen när du bygger på din släkthistoria.

[Kommer snart] MyTreeTags™

Ni efterfrågade, vi lyssnade. MyTreeTags™ ger dig nu möjligheten att addera taggar till personer i ditt släktträd för att ange huruvida din forskning på dem är bekräftad eller ännu ej verifierad, eller att addera till personuppgifter, som “ogift.” Du kan också skapa egna anpassade taggar för att notera om en person invandrat från Danmark eller tex arbetat som smed. Du kan även använda filter när du söker i ditt träd för att se alla med samma tagg. MyTreeTags™ hjälper dig att berika ditt släktträd.

[Kommer snart] Nya och förbättrade DNA-matchningar

Vi har omarbetat DNA-matchningsupplevelsen för att hjälpa dig att göra fler upptäckter, snabbare. Nu kan du enkelt välja att sortera och gruppera dina DNA-matchningar. Nya funktioner inkluderar färgkodning och anpassad märkning som ger dig mer kontroll över hur du grupperar och visar, snabbare identifierar och filtrerar matchningarna.

 ThruLines™

Många har behövt spendera värdefull tid på att försöka hitta släktskapet mellan person med DNA-matchningar, och vi vill göra denna tidigare ansträngning enklare och effektivare. ThruLines™ visar de förfäder som sannolikt är kopplade till dig. Dina DNA-matchningar kan nu ge dig en tydligare bild av hur du är besläktad till andra. När du länkar ditt öppna eller privata sökbara släktträd till dina AncestryDNA-resultat kan nu nya kapitel av din släkthistoria avslöjas.

Dessa nya innovativa verktyg i kombination med vår fortsatta satsning på att tillhandahålla nya samlingar låser upp nya möjligheter i släktforskningen – och även fler möjligheter och satsningar kommer att göras framöver.

Med hjälp utav våra medlemmars åsikter utvecklar vi våra produkter, och välkomnar dina synpunkter.

Läs mer om AncestryDNA

Läs mer om RootsTech2019

Kristen Hyde

Kristen is Ancestry's Social Media Manager for the United Kingdom.