Sanna Lundell har länge varit nyfiken på varifrån hon kommer och för att få veta mer har hon gjort Ancestrys DNA-test.

Innan Sanna gjorde testet hoppades hon på att hon skulle hitta en släkting som är en kopia av henne själv och som har ett liknande sätt att se på livet.

Rötter i Norge och släkt i USA

När Sanna fick reda på resultatet av sitt DNA-test fick hon veta att hon är 73 % Skandinav och att hon har en hel del rötter från Norge, ett land som hon hört talas om att hon eventuellt hade släkt ifrån. Sanna älskar Norge och har alltid känt en dragning dit. Nu planerar Sanna att resa till Norge för att besöka de platser som hennes förfäder kom ifrån.

”Det är så många möjligheter på något sätt som har öppnats för mig med den här släktforskningen. Jag känner att jag kommer att bli svårt besatt av mina resultat. ”

Sanna fick också reda på att hon har släkt i USA, släkt som hon nu kommit i kontakt med tack vare AncestryDNA. Innan Sanna gjorde DNA-testet kände hon överhuvudtaget inte till att hon hade släktingar i USA.

”Det är ju det som är hela vitsen känner jag, att få träffa människor som man faktiskt har någon typ av släktskap med, som man inte hade den blekaste aning om.”

Vet du varifrån du kommer?

Gör ett AncestryDNA-test så kan du också få reda på mer om ditt ursprung, precis som Sanna. Testet kommer att visa dig var du kommer ifrån upp till 1 000 år tillbaka i tiden och vi kan visa ditt ursprung från mer än 150 regioner runt om i världen.

Ditt DNA-resultat kan också hjälpa dig att upptäcka nya nu levande släktingar tack vare vår databas med nästan 10 miljoner personer som också har gjort DNA-testet.

Upptäck din unika DNA-historia idag.